FOA: Historisk barskt arbejdsgiver-udspil

Fagforbundet FOA ser kommunernes overenskomstkrav som rendyrket arbejdsgiverpolitik og vender sig bl.a. stærkt imod et krav om, at arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) nu skal have lov til at aftale med den enkelte medarbejder, at man kan arbejde over uden at få overtidsbetaling.

- Vi er klar over at landet er i en vanskelig situation, og at der ikke er plads til høje lønstigninger. Havde kommunerne ladet den stå der, så syntes jeg, at det var helt i orden. Men det er stærkt nedslående læsning at bladre igennem KLs nye overenskomstkrav om gammeldags kommandoledelse, færre tillidsrepræsentantbeskyttede, hårdere vilkår for seniorer og om ikke at betale, når man inddrager fridage. Det er rene ideologiske krav, og en række af dem vil vi kæmpe med næb og klør imod, siger FOAs formand Dennis Kristensen.

FOA vender sig også stærkt imod de nye krav om, at en række medarbejdervalgte tillidsrepræsentantgrupper ikke længere skal være beskyttet mod afsked. Tværtimod vil FOA stille krav om yderligere tillidsrepræsentantbeskyttelse.

- Men der er ét krav, som jeg synes giver mening. KL vil gerne forenkle og slanke antallet af overenskomster. Det er trods alt et krav, der peger fremad, og her kan vi forhåbentlig nå en løsning i god forståelse, siger Dennis Kristensen.

 

Dagens Gossip