FOA kalder rygeløs arbejdsdag "fanatisk"

Så længe det er tilladt at ryge i Danmark, så skal arbejdsgiverne også holde sig fra at lave regler for de ansattes rygevaner, hvis det foregår uden skade for andre.

Det mener FOA, der kritiserer en række kommuners planer om at indføre »røgfri arbejdstid« for de offentligt ansatte efter nytår. Ifølge Jyllands-Posten vil otte kommuner efter nytår forbyde rygning i for eksempel pauser, eller når den ansatte er på vej i bilen til det næste plejebesøg.

»Vi synes, at de borgere og ansatte, der færdes i de offentlige institutioner, skal være sikre på, at de ikke udsættes for passiv rygning. Men når vi får forbud, som dem vi ser brede sig blandt kommunerne, som ikke handler om, hvad man udsætter andre for, men om at man ikke må ryge, uanset om man færdes alene eller er på vej i sin bil, så skifter det fra at handle om at beskytte mod passiv rygning til, at arbejdsgiveren vil bestemme over vores livsstil og helbred,« siger FOA-formand Dennis Kristensen.

»Det her er fanatisme, som jeg synes, det er urimeligt at arbejdsgiverne inddrager i deres ledelsesret,« tilføjer han.

Dennis Kristensen står fast på, at det som udgangspunkt er ens eget valg, hvis man vil ryge - så længe det er med hensyn til andre.

»Jeg synes ikke, den slags forbud er acceptabel, så længe det er tilladt at ryge tobak i Danmark,« siger han.

 

Dagens Gossip