FOA raser over parkeret jobrotation

Medarbejderne må droppe skolebænken, og de ledige må blive derhjemme.

Jobrotationsordningen, der ellers kun har været i gang siden marts, bliver stillet i bero af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) for at lukke et hul i loven.

Og det er man kede af i landets tredjestørste fagforbund FOA, som er involveret i 75 grydeklare projekter om jobrotation.

- Nu er meldingen til medarbejderne, der kunne se frem til kompetenceudvikling, og til de rigtig mange ledige, der kunne se frem til meningsfuldt arbejde, at I kan pakke sydfrugterne. Næsten al udvikling er standset i et år, siger næstformand Mona Striib.

Parkeringen af jobrotationen er "altødelæggende" for mulighederne for at føre en fremadrettet beskæftigelsespolitik, mener FOA, der har 192.000 medlemmer.

- Regeringen råber på omstilling og modernisering af den offentlige sektor, men de redskaber, der skal give medarbejderne kompetencerne, sænkes nu i graven. Det er uansvarligt, dybt uansvarligt, siger Mona Striib.

Flere iagttagere har peget på, arbejdsgivere kunne spekulere i at sende nyansatte og elever på kursus - og dermed selv spare på uddannelsesbudgettet. Det kunne i yderste konsekvens sende en regning på 25 milliarder kroner videre til statskassen.

Men hullet i loven kunne være stoppet med et simpelt krav om ansættelse i en bestemt periode, før man kunne indgå i et jobrotationsprojekt, påpeger FOA's næstformand.

- Derfor vil FOA opfordre politikerne til at tænke sig om en ekstra gang. Hullet i loven kan lappes uden problemer. Men spørgsmålet er, om politikerne er interesseret i en så markant opbremsning af uddannelsesindsatsen i Danmark, som den nye beslutning lægger op til, siger Mona Striib.

 

Dagens Gossip