FOA til kommuner: Så bruge dog penge

Mens økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) roser kommunerne for at spare på pengene, så kommer der en anderledes negative røst fra fagforbundet FOA's formand, Dennis Kristensen.

Han mener, at det er "mærkværdigt", at kommunerne har valgt at bruge 5,3 milliarder kroner mindre på service i 2012, end de har lov til.

Havde kommunerne brugt pengene, kunne det have skabt 10.000 ekstra job på et tidspunkt, hvor der skriges efter nye arbejdspladser, argumenterer formanden, der står i spidsen for cirka 193.000 primært offentligt ansatte.

- Kommunerne har nu i flere år afskediget i tusindvis af social- og sundhedsmedarbejdere, pædagogmedhjælpere og dagplejere, som i dag mangler i ældreplejen og i børnepasningen.

- Men mange har måske mistet jobbet helt uden grund. Det er da mærkværdigt med så overdreven en spareiver, når kommunekasserne samtidig bugner, siger han i en pressemeddelelse.

Finansministeriet og Kommunernes Landsforening har netop indledt forhandlingerne om næste års kommunale budgetter. Dennis Kristensen opfordrer parterne til at lave en aftale om, at pengene skal bruges.

- Hvorfor forsøge at opfinde alle mulige slags ekstra job til mennesker, der ryger ud af dagpengesystemet, når pengene er der til at genansætte tusindvis af dem, der er blevet afskediget, siger han.

FOA opfordrer derfor regeringen til at indføre sanktioner over for de kommuner, der ikke bruger de budgetterede penge på samme måde, som der er sanktioner, hvis de bruger for mange penge.

- Der er jo noget, der slet ikke hænger sammen, når man i økonomiaftaler lægger rammerne for et vist serviceniveau, samtidig med at kommunerne bagefter gør præcis, som det passer dem, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip