FOA varsler konflikt i sympati med fodboldspillere

I dag har fagforbundet FOA sendt et varsel om en arbejdskonflikt til KL - det tidligere Kommunernes Landforening.

Årsagen er konflikten mellem Divisionsforeningen og Spillerforeningen, hvor der ikke kan findes enighed om mindstelønninger til fodboldspillerne.

Den varslede konflikt gælder 56 superliga- og divisionsklubber i hele landet, og det er FOA’s medlemmer inden for teknisk service, specialarbejdere, serviceassistenter og ufaglært rengøringspersonale, som kan ende med at nedlægge arbejdet, hvis der ikke findes en løsning.

Konflikten, som kan træde i kraft den 5. september, vil omfatte alle arbejdsopgaver, der vedrører og er bestemt for Divisionsforeningens medlemmer. Det kan være alt fra at kridte banen op til oprydning og rengøring.

”Det er usædvanligt, at FOA skal til at støtte fodboldspillere. Men det er det rigtige at gøre. Når arbejdsgivere meget groft spekulerer i at sætte mindstebetalingen ned og samtidig forlanger mere af den enkelte, så er det en klassisk sag mellem lønmodtager og arbejdsgivere. Her er vi både moralsk og via vores medlemskab af LO forpligtet til at støtte lønmodtagerne, altså fodboldspillerne,” siger forbundsformand Dennis Kristensen.

FOA går ind i konflikten på grund af uenighed om mindstelønnen for fodboldspillere, som ikke spiller på fuldtid.

Spillerforeningen kalder forslaget løn-dumping, og forhandlingerne mellem de to er stort set kørt fast i Forligsinstitutionen.

 

Dagens Gossip