FOAs strejkekasse i spil til lockout

17/04/2013 11:10

Newspaq

Nyheder
Når eller hvis det bliver småt med pengene hos de lockoutede lærere, kan strejkekassen hos FOA kommer i spil. Det siger Dennis Kristensen, formanden det store forbund af offentligt ansatte, til NORDJYSKE Stiftstidende. - Jeg forestiller mig, at der i FOA vil være positiv stemning, hvis det kommer dertil, siger han til Nordjyske Stiftstidende. Han ser ikke den store forskel på at give penge til lærerne direkte i forhold til at bruge penge på den sympatikonflikt, som FOA var indstillet på, og som ville have kostet FOA strejkepenge. - Hvis det kommer dertil, at lærerne løber tør og kommer med anmodning om økonomisk støtte, så skal vi diskutere det i FOA's hovedbestyrelse med samme positive indgangsvinkel, som vi havde i forhold til sympatikonflikt, siger FOA-formanden. Formanden for lærerne, Anders Bondo Christensen, vil "bestemt ikke afvise", at lærerne kan finde på at bede om penge. Ikke overraskende er han glad for meldingen. - Det er da en kæmpe styrke for os, hvis vi kan få økonomisk støtte fra de andre. Det kan betyde noget helt konkret for vores styrke. Men det betyder også utroligt meget for os, at vi oplever den opbakning, siger Anders Bondo Christensen, der i morgen kommer på besøg hos sine medlemmer i Fjerritslev og Thisted. Med FOA i ryggen vil de godt 44.000 lockoutede lærere have en solid storebror med i skolegården. FOA har 192.000 medlemmer. Lockouten af lærerne begyndte den 1. april, efter sammenbrud i overenskomstforhandlinger mellem lærerne på den ene side og kommunerne og staten på den anden side. Kommunerne vil af med lærernes arbejdstidsaftale. Netop det er grund til Dennis Kristensens holdning, ud over almindelig solidaritet. Efter at have oplevet kravene til lærerne, frygter han, at hans medlemmer, hvoraf mange er social- og sundhedsassistenter og hjælpere, risikerer hurtigt ændrede vagtplaner og nul betaling for aften og weekendarbejde. Sådan læser han regeringens vækstplan, som skal effektivisere 12 milliarder kroner ud af den offentlige sektor. - Det bliver vores tur næste gang. Pengene er især der hvor mennesker arbejder i døgnfunktioner -hvor der er betaling for arbejde om natten og i weekenden, siger han. For en uge siden meddelte Gymnasieskolernes Lærerforening, at de giver 10 millioner kroner i lockout-støtte til lærere i mindre foreninger, herunder medlemmer af Frie Skolers Lærerforening, som også er lockoutet.

Mest læste i dag

Når eller hvis det bliver småt med pengene hos de lockoutede lærere, kan strejkekassen hos FOA kommer i spil.

Det siger Dennis Kristensen, formanden det store forbund af offentligt ansatte, til NORDJYSKE Stiftstidende.

- Jeg forestiller mig, at der i FOA vil være positiv stemning, hvis det kommer dertil, siger han til Nordjyske Stiftstidende.

Han ser ikke den store forskel på at give penge til lærerne direkte i forhold til at bruge penge på den sympatikonflikt, som FOA var indstillet på, og som ville have kostet FOA strejkepenge.

- Hvis det kommer dertil, at lærerne løber tør og kommer med anmodning om økonomisk støtte, så skal vi diskutere det i FOA's hovedbestyrelse med samme positive indgangsvinkel, som vi havde i forhold til sympatikonflikt, siger FOA-formanden.

Formanden for lærerne, Anders Bondo Christensen, vil "bestemt ikke afvise", at lærerne kan finde på at bede om penge. Ikke overraskende er han glad for meldingen.

- Det er da en kæmpe styrke for os, hvis vi kan få økonomisk støtte fra de andre. Det kan betyde noget helt konkret for vores styrke. Men det betyder også utroligt meget for os, at vi oplever den opbakning, siger Anders Bondo Christensen, der i morgen kommer på besøg hos sine medlemmer i Fjerritslev og Thisted.

Med FOA i ryggen vil de godt 44.000 lockoutede lærere have en solid storebror med i skolegården. FOA har 192.000 medlemmer.

Lockouten af lærerne begyndte den 1. april, efter sammenbrud i overenskomstforhandlinger mellem lærerne på den ene side og kommunerne og staten på den anden side.

Kommunerne vil af med lærernes arbejdstidsaftale. Netop det er grund til Dennis Kristensens holdning, ud over almindelig solidaritet.

Efter at have oplevet kravene til lærerne, frygter han, at hans medlemmer, hvoraf mange er social- og sundhedsassistenter og hjælpere, risikerer hurtigt ændrede vagtplaner og nul betaling for aften og weekendarbejde.

Sådan læser han regeringens vækstplan, som skal effektivisere 12 milliarder kroner ud af den offentlige sektor.

- Det bliver vores tur næste gang. Pengene er især der hvor mennesker arbejder i døgnfunktioner -hvor der er betaling for arbejde om natten og i weekenden, siger han.

For en uge siden meddelte Gymnasieskolernes Lærerforening, at de giver 10 millioner kroner i lockout-støtte til lærere i mindre foreninger, herunder medlemmer af Frie Skolers Lærerforening, som også er lockoutet.