Fodboldboss: Voldsom konkurrence for Ødegaard i Real

Det norske supertalent Martin Ødegaard kunne nærmest vælge og vrage mellem Europas største fodboldklubber.

Natten til torsdag kom det frem, at den 16-årige spiller har besluttet sig for at skifte til Real Madrid, hvor han sandsynligvis kommer til at vente et stykke tid på at få spilletid på klubbens stjernespækkede førstehold.

Topfodboldchef i det norske fodboldforbund, Nils Johan Semb, og landstræner Per-Mathias Høgmo kalder Ødegaards valg for "spændende og modigt".

- Real Madrid er en af verdens bedste klubber, i øjeblikket og historisk, så det er en af de største handler i norsk fodboldhistorie, siger Semb til forbundets hjemmeside.

- Det er et offensivt, modigt og udfordrende valg, eftersom at han har valgt en klub med så voldsom en konkurrence på førsteholdet, men han får en hverdag sammen med ekstremt dygtige spillere. Det er utroligt spændende.

- Martin har færdighederne, fodboldforståelsen og ikke mindst personligheden til at lykkedes. Martin har foretaget en grundig research, hvilket jeg har bakket op om.

- Nu kommer han til en klub, som har lagt mange kræfter i at få ham, og de vil gøre alt for at tilrettelægge tingene maksimalt for ham, siger fodboldchefen.

Landstræner Per-Mathias Høgmo er også positiv omkring skiftet til den spanske storklub.

- Jeg synes, at det er et spændende valg. Martin kommer til en topprofessionel klub, som vil gøre meget for, at han kan udvikle sig videre. Det vil uden tvivl udvikle Martin som fodboldspiller at træne med de bedste spillere i verden, siger Høgmo.

Martin Ødegaard debuterede for Strømsgodset som den yngste spiller i Tippeligaens historie 13. april 2014 i en alder af 15 år og 117 dage.

Han blev desuden den yngste spiller på det norske landshold nogensinde, da han debuterede 27. august 15 år og 253 dage gammel. Han er noteret for tre A-landskampe.

Ødegaard indlemmes angiveligt i den spanske klubs A-trup med øjeblikkelig virkning, men han skal i første omgang spille for klubbens B-hold.

Der er foreløbig ikke mange detaljer om kontrakten. Blandt andet er det ikke oplyst, hvor lang en kontrakt der er tale om.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip