Fodboldspillere frikendt for Contador-stof

De to spillere er unavngivne, men spiller i den mexicanske Liga MX. Forbundet har fundet, at stoffet stammer fra forurenet kød.

- På grund af de særlige omstændigheder vil der ikke blive uddelt nogen karantæner. Eftersom ingen dopingregler blev brudt, og at spillerne har bedt om at holde deres identiteter hemmelige, vil spillernes navne ikke blive offentliggjort, skriver det mexicanske fodboldforbund i en meddelelse ifølge Reuters.

Det var clenbuterol, der var skyld i Alberto Contadors dopingkarantæne, efter han i 2010 blev testet positiv for stoffet. Han hævdede ligeledes, at det stammede fra forurenet kød, men da sagen endte hos den internationale sportsdomstol, CAS, fandt et panel, at forklaringen var usandsynlig.

- Ulig andre lande, hovedsageligt uden for Europa, er Spanien ikke kendt for at have et problem med clenbuterol i kødet. Desuden kendes der ikke til nogen andre sager, hvor atleter har testet positiv for clenbuterol i forbindelse med indtagelse af spansk kød, lød forklaringen på karantænen fra CAS-panelet, som tilgengæld købte forklaringen om, at Contador ikke med fortsæt havde forsøgt at dope sig. Spanieren fik dog alligevel to års karantæne med tilbagevirkende kraft, fordi stoffet blev fundet i hans krop.

Mexico har til gengæld før oplevet store problemer med clenbuterol. I 2011 blev fem landsholdsspillere testet positive for stoffet under en træningslejr forud for den nord- og mellemamerikanske turnering CONCACAF Gold Cup.

Spillerne blev hevet ud af turneringen, men blev senere frikendt for dopingovertrædelser.

Under U17-VM i Mexico samme år blev mere end 100 spillere testet positive for clenbuterol, men blev frikendt af FIFA, der mente, at spillerne var ofre for et generelt problem med mexicansk kød.

Reuters skriver, at mexicanske myndigheder dengang indrømmede, at landets kvægavlere dengang havde en udbredt praksis med at give kvæg indsprøjtninger med det anabolske stof, der er på det internationale dopingagenturs (WADA) liste over forbudte stoffer.

Clenbuterol er et stimulerende, anabolsk steroid, som opbygger musklerne og effektivt forbrænder fedt.

 

Dagens Gossip