Fodgængere kan ikke krydse Vonsildvej i Vonsild ved Kolding

Fodgængere og skolebørn har svært ved at komme over den befærdede Vonsildvej i Vonsild i den sydlige del af Kolding.

Og snevejret har ikke gjort det lettere, fortæller Rikke Pedersen, der dagligt skal over Vonsildvej med både en klapvogn og fire børn:

- I eftermiddag stod vi i næsten en halv time, uden at nogen bilister stoppede for at hjælpe os over i 30 kilometers zonen ved Mølleparken. Til sidst valgte vi tunnelen ved Superbrugsen, men det var umuligt, for her var der ikke ryddet for sne, siger Rikke Pedersen, til kolding-netavis.dk.

Formand for teknik- og boligudvalget, Knud Erik Langhoff, har ikke en løsning på problemet med at komme over Vonsildvej.

- Men tunnelen skal da være ryddet for sne, så folk kan komme den vej, forklarer Knud Erik Langhoff.

Han lover, at forelægge problemet på udvalgsmødet i morgen, onsdag.

Kunne I ikke bygge et fodgængerfelt?

- Det har vi tidligere drøftet, men politiet mener at det skaber en falsk tryghed, fordi folk tror de kan gå lige over, uden at se sig for, siger Knud Erik Langhoff.

I Vonsild er der ingen fodgængerovergange og det betyder, at eneste mulighed for at komme over den meget befærdede vej faktisk er tunnelen ved Superbrugsen.

Senest har Kolding Kommune lavet en 30 kilometers zone i den sydligste del af Vonsild, som skulle gøre det lettere for skolebørn, at krydse Vonsildvej, når de kommer ind med bussen. Hvorvidt det har virket vides ikke, men mange bilister drøner dog fortsat igennem området med langt over 50 km/t.

Foto: Elo Christoffersen.

 

Dagens Gossip