Fodgængere raser over Københavns Politi: Er I dumme, eller hvad?

- I forhold til at børn cykler i landets mest trafikerede by, hvor vi har mange tilskadekomne trafikanter, så giver det oven i købet meget god mening, at de cykler på fortovet. Jeg kan ikke forestille mig, at nogen betjente ville gøre noget ved dét.

Sådan lød den kontante udmelding tirsdag til Ekstra Bladet fra Jens Jespersen, chef for færdselsafdelingen i Københavns Politi. Nu raser Fodgængerforbundet over den udmelding.

- Det finder vi fuldstændig uacceptabelt, siger formanden for Fodgængerforbundet, Mikael le Dous.
 
- Cykling på fortovet er et af de største oplevede problemer for fodgængere, idet det skaber angst, forskrækkelser, ulykker og indignation. 9 ud af 10 melder sig ind hos os i afmagt over dette stigende problem. Vi må derfor protestere på det kraftigste, når en ledende politimand, oven i købet chefen for den enhed, der skal håndhæve de aktuelle regler i København, offentligt udtaler at cykling på fortovet er i orden, og næppe vil blive påtalt af politiet. Dette ser vi som et carte blanche fremover for lovløse cyklister, fortæller han.

Derfor har forbundet onsdag indgivet en klage til Justitsministeriet.

- Vi frygter at vores snart 10-årige indsats mod cykling på fortovet fuldstændig afmonteres, når Københavns Politi udtaler sådan til gavn for lovløsheden, siger Mikael le Dous.
 
Hvad mener du? Er det okay at cykle på fortovet?

 

Dagens Gossip