Fodgængernes formand: Urimeligt at vi skal vente på grønt meget længere end bilerne

Fodgængere kan risikere at vente mere end 10 gange så længe på at komme over over et lyskryds som biler, busser, lastbiler, motorcykler, knallerter og cykler. Det mener Dansk Fodgænger Forbund, der har lavet en optælling ved et lyskryds. Og de synes ikke, at den store forskel er rimelig.

- Som fodgænger virker det ikke rimeligt at stå og vente på, at der skal være grønt lys for gående, mens alle andre blot kan køre over krydset, siger Mikael le Dous, formand for Fodgængerforbundet.

Læs også: Flabet fodgænger viser bilisterne, hvordan et fodgængerfelt virkelig fungerer

Han har lavet en optælling ved et lyskryds på Kongevejen i Helsingør i tidsrummet 10-11. Og han kom frem til, at bilerne ventede i gennemsnit 2,6 sekunder, mens fodgængere måtte vente i hele 29,5 sekunder.

Selvom undersøgelsen er meget begrænset, mener Mikael le Dous sagtens, at den kan være et udtryk for det generelle billede.

- Det opmålte lyskryds findes på Kongevejen i Helsingør, men det kunne lige så godt være mange andre lyskryds, for tankegangen bagved er den samme: Jo længere ventetid man pålægger fodgængerne, jo kortere ventetid udsættes den kørende trafik for, siger han.

Læs også: Forbund: Fodgængere bør gå med cykelhjelme med vimpel

Han mener, at ventetiden på sigt kan give fodgængerne en nedsat respekt for færdselsregler.

- Vi synes at smertegrænsen er nået, når fodgængere skal stå og vente mere end 10 gange så længe som alle andre trafikanter. Det er en urimelig og stedmoderlig behandling, som på sigt kan få stadig flere fodgængere til at blæse på reglerne, og i stedet gå over vejen, selvom der er rødt lys, frygter fodgængerformanden.

Hvad mener du? Oplever du også lange ventetider i dine lokale lyskryds?

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip