Fødevarebranchen håber på gylden jobfremtid

Hvis man har brændt fingrene på it- eller biotek-aktier, skulle man måske overveje at prøve noget helt nyt.

Hvad med at købe sig ind i et mejeri, et slagteri eller måske en kyllinge-, svine- eller kvægfarm?

Lige nu er store dele af den danske landbrugsproduktion fortsat hårdt mærket af de seneste års krise, men de nyeste analyser fra blandt andet OECD og FAO indikerer, at de landmænd og virksomheder, der overlever krisen, har kurs mod en særdeles lys fremtid. Topchefen for slagterigiganten Danish Crown vurderer ligefrem, at det i 2020 bliver »en guldgrube« at drive landbrug i Danmark. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er store og bemærkelsesværdige ord, når de kommer fra en nordjyde, og de hviler da også på et stærkt fundament af prognoser, som alle peger i samme retning.

- Det ser ud til, at vi nu for første gang i 50 år rammer et skæringspunkt, hvor væksten i produktionen ikke længere kan følge med væksten i forbruget af fødevarer. Det vil føre til højere priser på alle landbrugsvarer - herunder kød. Denne udvikling er især drevet af den voldsomme økonomiske vækst i Asien - og i særdeleshed i Kina - hvor den lokale produktion ikke kan holde trit med forbrugsvæksten, siger Kjeld Johannesen, adm. direktør i Danish Crown.

Ifølge OECD og FAO skal den globale produktion af landbrugsvarer inden 2050 vokse med 60 pct. for at dække behovet hos verdens befolkning, som til den tid ventes at være vokset til 9,1 mia. mennesker.

 

Dagens Gossip