Fødevarestyrelsen har lukket et klamt og ulovligt slagteri på Sevelvej i Vinderup i Vestjylland.
Myndighederne havde fået flere anonyme henvendelser om kritisable hygiejniske forhold på slagteriet, og sammen med politiet og Beredskabsstyrelsen skred man ind og lukkede det.
På stedet fandt Fødevarestyrelsen et opskæringslokale med alle typer maskiner til forarbejdning af kød og kødprodukter.
I lokalet fandt styrelsens folk også store mængder opskåret og hakket svinekød, vildtspegepølser, samt et større lager af krydderier, krydderiblandinger og nitritsalt, beregnet til pølseproduktion og fremstilling af andre kødprodukter.
Lokalerne i det tidligere mejeri på Sevelvej i Vinderup, fremstod desuden særdeles uhygiejniske og var hverken skadedyrssikrede, hygiejnisk forsvarligt indrettede, eller registreret ved Fødevarestyrelsen.
Ejeren af den ulovlige fødevarevirksomhed har fortaltt, at slagtningerne er foregået hos forskellige landmænd, hvis navne han ikke ønsker at oplyse.
Fødevarestyrelsens Rejsehold har nu destrueret kød og kødprodukter, samt krydderierne og krydderiblandingerne som blev fundet ved kontrollen, og alle produkterne er overhældt med grøn destruktionsfarve.
Politiet har på Fødevarestyrelsens foranledning, beslaglagt alt produktionsudstyr, som har været anvendt i den ulovlige fødevarevirksomhed.
Ejeren af den ulovlige virksomhed er pålagt at bortskaffe det destruerede kød og krydderiblandinger, og kan se frem til bøder for manglende registrering, manglende sporbarhed, uhygiejniske forhold og manglende egenkontrol.
Fødevarestyrelsen opfordrer i øvrigt forbrugere som har købt kød og kødprodukter fra slagteren til at kassere produkterne.