Fødevareministeriet: Prøver ville ikke have afsløret hestekød

Som led i fødevareforliget blev det i efteråret 2012 besluttet at ændre indsatsen overfor bakterier i kød.

Bag forliget stod et bredt flertal i folketinget bestående af Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF, Dansk Folkeparti, De Radikale, Venstre og De Konservative.

Formålet med omlægningen i fødevareforliget, var at reducere prøver, for at skabe rum til at målrette kontrollen, efterhånden som nye problemer opstår.

Tidligere havde der blandt andet været problemer med, at importeret kød indeholdte højere forekomster af især salmonella-bakterier, som i sidste ende kan være sygdomsfremkaldende.

Efter en målrettet indsats, kunne Fødevarestyrelsen melde, at virksomhederne havde rettet ind, og at indsatsen skulle fokuseres andre steder, hvor risikoen var større.

Ikke en eneste af de mikrobiologiske prøver, der laves eller blev lavet, ville have påvist hestekød i lasagne.

De danske myndigheder, har simpelthen ikke på noget tidspunkt, testet importerede færdigvarer, for om der var hestekød i. Det har man ganske enkelt ikke haft fantasi til, at forestille sig, var nødvendigt.

Den europæiske kødskandale har vist, at det er nødvendigt, og Fødevarestyrelsen vil nu foretage en screening i supermarkederne for at undersøge om svindelen har bredt sig til andre virksomheder.

 

Dagens Gossip