Fødevarestyrelsen: Bliv hjemme hvis du har Roskildesyge

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen nu i en ny kampagne til, at man bliver hjemme hvis man bliver ramt af Roskildesygen.

Især i efteråret og om vinteren får rigtig mange Roskildesyge med opkast og kraftig diarré. Én af forklaringerne er, at køkkenmedarbejdere vakler syge på job og smitter via maden.

En anden forklaring forklaring, at halvsyge gæster går til buffeten og spreder Roskildesyge, når de langer til fadet.

Roskildesyge kommer af norovirus, og den er ikke til at spøge med. Norovirus er utrolig smitsom og kan nemt sende et helt selskab på forlænget ophold på toilettet.

Faktisk er norovirus årsag til halvdelen af de sygdomsudbrud, der stammer fra fødevarer i Danmark. Men sådan behøver det ikke at være.

Med blandt andet Go Cards, filmklip på DR OBS og et kampagnesite på fvst.dk angriber Fødevarestyrelsen fra denne uge problemet fra begge sider af bordet - både overfor køkkenmedarbejdere og overfor forbrugerne.

Kampagnematerialet henvender sig både til fødevarebranchens professionelle og forbrugerne. Hvad enten de så går til buffeten i byen eller kokkererer hjemme i privaten.

Og rådene er lige så enkle, som de er effektive i kampen mod norovirus:

Råd til køkkenmedarbejdere
Hvis du håndterer fødevarer i en virksomhed, skal du altid vaske hænder, inden du laver mad og hyppigt undervejs. Husk også at hvis du har - eller lige har haft - Roskildesyge, skal du blive hjemme i to dage. Du kan nemlig stadig smitte både kolleger og gæster, selvom symptomerne er stoppet. Hvis dine bofæller har Roskildesyge, skal du også være ekstra opmærksom på din håndhygiejne.

Råd til forbrugerne
Vask altid hænder, inden du går til buffeten og altid efter toiletbesøg. Har du, eller har du lige haft Roskildesyge, er rådet til dig det samme som til de professionelle: Undlad at lave mad til andre og hold dig fra buffeten.

Har du prøvet en omgang Roskildesyge? Hvordan oplevede du det?

 

Dagens Gossip