Fødevarestyrelsen screene i danske kølediske

Det er langt fra sikkert, at den sidste bid hest er fundet i de danske frysediske. Og det får nu Fødevarestyrelsen til at sætte gang i en undersøgelse af de madvarer, der gemmer sig i frysediskene i de danske supermarkeder.

- Nu skal vi sammen med vores eksperter sætte gang i en screening af frost- og færdigretter for at se, om der er andre varer, der er deklareret som oksekød, men i virkeligheden indeholder hest.

Det siger Esben Egede Rasmussen, direktør i Fødevarestyrelsen.

Han regner med, at en del af screeningen vil bestå af en dna-test, som EU netop har anbefalet oven på skandalen om hestekød i frossen lasagne.

Screeningen sættes i gang hurtigst muligt, og svaret på, om der er andre mistænkelige produkter, ventes inden for en måned.

Sådan lød beskeden torsdag efter detailbranchen og Fødevarestyrelsen mødtes for første gang, siden skandalen om hestekød i okselasagne begyndte at rulle.

Parterne skulle finde frem til, hvordan forbrugerne bedst muligt sikres, at deres varer er, hvad de giver sig ud for.

Supermarkederne vil nu sætte gang i en skrappere egenkontrol med deres underleverandører.

- Detailhandlen vil se kritisk på leverandørsiden. De skal stille spørgsmål bagud i systemet og gå deres leverandører igennem, siger Esben Egede Rasmussen.

- Detailhandlen føler sig mindst lige så snydt, som vi gør. De er meget oprevede over, at de har bragt deres kunder i denne her situation. Jeg har ingen grund til at tro andet, end at vi har en fælles interesse i, at det her problem bliver løst, siger Esben Egede Rasmussen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip