Før braget mod Leverkusen: Danske HSV-fans giver ikke op

HSV-Vikinger tror stadig, at den nordtyske traditionsklub kan afværge den første nedrykning nogensinde og arrangerer bustur til hjemmekampen mod Leverkusen.

- Det er stort set hver dag, at man vågner op til en ny overskrift med HSV. Man kan ikke sige, at det er kedeligt at være HSV-fan, men lige nu kunne vi godt tåle lidt flere positive resultater og meldinger i stedet for alle de negative.

Det siger René I. Hansen fra styregruppen i HSV Vikinger, den mangeårige danske fanklub for den mest traditionsrige og største klub i det nordtyske, nemlig Hamburger Sport Verein. Den eneste klub, der aldrig er rykket ud af Bundesligaen, og som har haft en række danske spillere i stald, blandt andet Lars Bastrup, John ”Faxe” Jensen, Thomas Gravesen og Stig Tøfting.

Som resultat af aktuelle seks liga-nederlag på stribe, indtager HSV pladsen som nr. næstsidst før lørdagens såkaldte nord-derby ude mod rækkens agterlanterne Eintracht Braunschweig.

Samtidig er der uro i kulissen, idet klubbens tidligere storspiller Felix Magath har været bragt på bane i en ny og overordnet stilling som sportschef, men det kommer der nu ikke noget ud af, efter at det er kommet frem via en for åbenmundet kilde, hvordan ledelsen har stemt om Magath.

Det og meget andet efterlader indtrykket af en splittet klub i dyb krise på både den ene og anden måde.

Vigtig udekamp mod Braunschweig

- Ja, det er over hele linjen, at den er gal. Nu er vi faktisk oppe på syv nederlag i træk, efter at vi onsdag tabte pokalkampen mod Bayern München med 0-5. Jeg var selv nede og se den, og det eneste positive er, at opbakningen er kolossal med store bannere og tifoer samt 30.000 tilhængere i nordkurven, men spillemæssigt var der flere niveauer op til Bayern. Nu håber jeg, at de tager sig sammen mod Braunschweig. Det er ved at være sidste udkald, fortæller René Hansen fra HSV Vikinger.

Den hovedsageligt øst- og sønderjyske fanklub giver ikke op, og har allerede arrangeret bustur til hjemmekampen mod Bayer Leverkusen den første lørdag i april. Så længe der er liv, er der håb.

- Vi skal nok få fyldt den bus op, siger René Hansen fra HSV-Vikinger, der er oprettet i 2004 og som har et sted mellem 100 og 120 medlemmer.

Af Niels Christian Idskov.

 

Dagens Gossip