Første juleuge står på sne, frost og kulde

Selvom kælken stadig må blive på loftet, så byder årets første december-weekend alligevel på hvide drys på hustagene og frostkolde nætter.

- Det bliver en vinterlig weekend med nogle slud- og snebyger, lyder vejrprognosen fra vagtchef Jørn Thomsen fra DMI.

Fredag bliver Danmark delt i to: Det meste af Jylland får flere solskinstimer, mens resten af landet må nøjes med skyer, som kaster slud og sne af sig.

- Det kan falde op til to centimeter sne nogle steder, så det er i småtingsafdelingen. Mange steder smelter det hurtigt igen, så det er slet ikke kælkevejr, fortæller Jørn Thomsen.

Temperaturerne ligger i dagtimerne mellem frysepunktet og tre graders varme, men når mørket falder på, dykker termometeret ned til fem minusgrader nogle steder.

Morgenbilister skal være ekstra påpasselige, når de ruller ud af garagerne.

- Der kan blive glatte veje, men der er ikke nogen høj risiko. Men selvfølgelig skal man tage sig i agt - det er jo vinter, siger Jørn Thomsen.

Lørdag ligner umiddelbart weekendens højdepunkt med masser af sol, og natten til søndag bliver heller ikke helt så kold som den foregående. Her kommer der flere skyer, og derfor bliver det mellem to og tre graders frost.

Afslutningen på weekenden er mere skyet med lokale sludpjask og snedrys.

- Det er meget svært at sige, hvorhenne bygerne kommer. Men der, hvor de falder, kan de godt føles lidt voldsomme. Det bliver ikke bare drys som om fredagen, fortæller Jørn Thomsen.

Det vinterlige vejr ser ud til at fortsætte ind i den kommende uge, hvor prognoserne også melder om nattefrost og snebyger.

- Lidt varme presser sig på natten til tirsdag, men det ser ud til at kulden holder ved, fortæller Jørn Thomsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip