Første resultat: Dødt løb i USA

Hvis det første resultat fra den lille landsby Dixville Notch i staten New Hampshire skal taget som en strømpil for det endelige resultat af det amerikanske præsidentvalg tirsdag, bliver valget en gyser.

De 10 registrerede vælgere i Dixville Notch på den amerikanske østkyst gik til stemmeurnerne kort efter midnat lokal tid, og de delte sig lige med fem stemmer på den siddende præsident, demokraten Barack Obama og fem stemmer på hans republikanske udfordrer, Mitt Romney.

Ifølge tv-stationen CNN er det første gang i Dixville Notch' 50 år lange tradition med at være den by, der først åbner afstemningen, at resultatet er uafgjort mellem de to partiers kandidater.

De 10 vælgere i byen udgøres af to registrerede demokrater, tre registrerede republikanerne og fem vælgere, der ikke er medlem af noget parti.

Valgstedet i Dixville Notch åbner præcist klokken 00.00 på valgdagen. Alle byens borgere møder op og stemmer, og umiddelbart efter, foregår optællingen, der af gode grunde ikke tager så lang tid.

Traditionen med at åbne valgstedet ved midnatstid ses som ét kuriøst indslag, men idéen har fået Dixville Notch på det amerikanske landkort.

Meningsmålinger på landsplan tyder også på et spændende og tæt opløb mellem de to kandidater.

Det endelige resultat ventes tidlig onsdag morgen. Men bliver opløbet tæt, og der opstår problemer med stemmeafgivningen eller optællingen af stemmer kan det endelige resultat trække ud og i værste fald først ligge klart i begyndelsen af december.

 

Dagens Gossip