Fogh: Nato har del i æren over EUs fredspris

Krig og fred er tæt forbundne. Og den vestlige forsvarsalliance Nato fortjener ifølge sin danske generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, en del af æren for, at EU mandag kan tage imod Nobels fredspris i Oslo.

- EU har været og er et fredsprojekt. Det går meget nemt i glemmebogen i en tid, hvor europæerne kæmper med den økonomiske krise.

- Men jeg vil føje til med min nuværende hat på, at Nato har jo bidraget på den måde, at de europæiske lande har kunnet bygge et stærkt økonomisk og politisk fællesskab i EU i læ af den sikkerhedsgaranti, Nato har givet i hele den periode, siger Fogh til Ritzau.

Spørgsmål: Så der er en Nato-aktie i dagens fest?

- Ja. Det tror jeg ikke, nogen benægter. Det er der.

- Og jeg synes, europæerne skylder amerikanerne mange tak for den Marshallplan, der blev iværksat umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

- Den sikrede en blomstrende økonomisk udvikling i Vesteuropa - og nogle årtier senere havde den gjort Vesteuropa så rigt, at vi kunne udvide vores organisationer til at omfatte de tidligere kommunist-diktaturer i øst. Det er jo en fantastisk udvikling, siger Fogh.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip