Folk kører som død og helvede: 100 klip og 10 frakendelser uddelt på få timer

Dagens fartkontrol på Storebæltsbroen er endnu ikke færdig, men der har været heftigt gang i bødeblokken allerede.

Færdselsafdelingen fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi besluttede sig for at lave kontrol på opfordring fra skræmte medarbejdere ved broens betalingsanlæg og private bilister, der bruger broen.

Da kontrollen var slut, havde 100 fået klip i kørekortet og 10 havde fået betingede frakendelser af kortet. I alt fik 126 bilister bøder.

- Vi er i gang derude endnu. Det er bare halvlegsresultatet. Vi fortsætter et par timer endnu, for det står klart, at der er behov for en præventiv indsats, sagde leder af færdselsafdelingen Erik Mather til Dagens.dk, da første "halvleg" af kontrollen var færdig.

Påkører en bom om dagen
Fra tidligere samtaler med personale på broen, der er bange for bilisternes hensynsløse kørsel, ved Erik Mather, at der dagligt bliver påkørt en bom ved betalingsanlægget.

- Folk har ikke helt forstået, at hastigheden skal ned der, selvom der bliver skiltet ned til 50 kilometer i timen. Det er for deres egen sikkerheds skyld, så bommen kan nå at gå op. Men det er åbenbart ikke alle, der har forstået det, siger Erik Mather.

De første timer var det bilister i retning mod Fyn, der er blevet kontrolleret.

Hen under aften var det biler på selve broen, som blev tjekket.

- Folk kører også rigtig, rigtig stærkt på broen, sagde Erik Mather.

 

Dagens Gossip