Folket går imod regeringens barselsplaner

Det er langtfra nogen vælgermagnet, når regeringen vil øremærke tre måneders barsel til fædre, skriver Politiken.

Blot 28 procent af vælgerne erklærer sig enige i, at tre måneder af forældres samlede betalte barselsorlov bør øremærkes til mænd og ellers skal bortfalde. Det viser en måling, som Megafon har lavet for Politiken og TV 2.

Omvendt er 55 procent af vælgerne uenige i, at det er en god model.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) får modstanden ikke regeringen til at ændre holdning. Men der går noget tid, inden man har et forslag klar.

- Jeg tror, at det er vigtigt, når man ændrer på noget, som har så stor betydning for familierne - og det har barselsordningerne virkelig - at man laver en model, som familierne kan se sig selv i.

- Det handler også om, hvor hurtigt man implementerer en ny ordning, siger hun til Politiken.

Efter at have droppet kvoter i bestyrelser og et forbud mod sexkøb betragtes øremærket barsel nu af flere som regeringens store chance for at få en markant ligestillingsprofil, skriver Politiken.

Også internt i regeringen er der ifølge Politikens oplysninger skepsis i forhold til øremærket barsel og konsekvenserne for arbejdsmarkedet og daginstitutionerne.

Adspurgt flere gange, om hun kan garantere, at tre måneders øremærket barsel bliver gennemført inden 2014, nøjes beskæftigelsesminister Mette Frederiksen med at henvise til, at "regeringsgrundlaget er ikke ændret".

Venstres ligestillingsordfører, Fatma Øktem, siger til Politiken:

- Jeg håber simpelthen, at de vælger at lave et løftebrud mere på det punkt, for det vil helt klart være et af de gode af slagsen. Det bør være op til de enkelte familier at beslutte, hvordan de vil bruge deres barsel.

Befolkningsmodstanden får dog ikke den radikale ligestillingsordfører, Marlene Borst Hansen, til at ændre holdning:

- Tallene overrasker mig ikke, for det er nogenlunde den samme fornemmelse, jeg har, når jeg møder folk. Men så snart man begynder at fortælle folk, hvad det går ud på, er der rigtig mange, som bliver overbevist, siger hun til Politiken.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip