Folketinget køber super-boliger til sig selv

Endnu flere folketingsmedlemmer skal kunne bo midt i hovedstaden.

Folketinget vil således opføre cirka 40 nye lejligheder i tillæg til de 59 medlemsboliger, som man allerede råder over i dag, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De nye medlemsboliger skal ligge i en ejendom i Anker Heegaards Gade tæt på Glyptoteket.

Ejendommen, der tidligere har tilhørt Rigspolitiet, ejes i øjeblikket af det statslige ejendomsselskab Freja, som har udbudt den til 95 millioner kroner.

Ifølge Folketingets økonomichef, Allan Blom, ligger Folketinget i forhandlinger om køb af halvdelen af ejendommen, idet den skal deles i to selvstændige ejendomme adskilt af en brandmur fra kælder til tag.

Ejendommen ved Glyptoteket er på seks etager plus en kælder og er opført i 1926.

Hensigten er, at de godt 40 to-værelseslejligheder på cirka 60 kvadratmeter skal stå klar til indflytning i august 2015. Det passer med, at Folketingets nuværende valgperiode er ved at udløbe.

De første medlemsboliger til Folketingets medlemmer blev etableret i 2010, da Folketinget overtog en tidligere fabriksejendom i Tordenskjoldsgade og indrettede 49 lejligheder.

Ud over de 49 lejligheder råder Folketinget over 10 lejligheder i yderligere to ejendomme, som med tiden kan blive afhændet.

Dermed vil Folketinget kunne lande på cirka 90 medlemsboliger, som der skønnes at være behov for.

- Det gode er, at vi med den nye ejendom kan komme ned på kun to lokationer i stedet for fire, siger Allan Blom til Licitationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip