Folketinget vil sende officerer til Mali

Ifølge dr.dk er der bred opbakning blandt Folketingets partier til forsvarsminister Nick Hækkerups (S) plan om at sende mellem fem og ti stabsofficerer til det konfliktfyldte vestafrikanske land. Danmark har tidligere bidraget til den franskledede mission med et transportfly.

»Jeg synes, det har været en nødvendig konflikt i Mali. Jeg synes, franskmændene har gjort et fortræffeligt stykke arbejde. Vi skal ikke ned og være i kamp dernede, men at danske stabsofficerer er med til at følge med dernede, det synes jeg, er meget rimeligt,« siger forsvarsordfører Søren Espersen (DF).

Da Folketinget sendte det danske Hercules-fly til Mali, var Enhedslisten det eneste parti, der stemte imod. Men denne gang er udenrigsordfører Christian Juhl (Ø) mere positivt stemt.

»Der er stadig nogle uklarheder omkring kommandovejen mellem FN og den franske fremmedlegion, som vi har bedt udenrigsminister Villy Søvndal (SF) redegøre for. Men vi har hele tiden sagt, at hvis nogen skal intervenere udefra, så skal det være FN, og derfor har vi heller ikke noget imod, at Danmark deltager i en fredsbevarende styrke i Mali,« siger han til dr.dk.

Folketingets Udenrigspolitiske Nævn orienteres om forsvarsministerens planer torsdag eftermiddag.

 

Dagens Gossip