Folketingskandidat inviterer Akkari til Kolding

Ahmed Akkari blev verdenskendt i Danmark som den islamiske prædikant, der efter Muhammedtegningerne i 2005 tog til Mellemøsten og opildnede til opstand mod Danmark og Muhammedtegningerne. Den efterfølgende uro i Mellemøsten førte senere til afbrænding af Dannebrog og de danske ambassader i Damaskus og Beirut.

I dag tager Ahmed Akkari afstand fra sine handlinger under og efter Muhammedkrisen, og han har brudt med ekstremismen og den radikale islamisme.

- Vi begår en fejl, hvis vi lader vores indstilling til Ahmed Akkari forhindre, at vi kan drage nytte af hans erfaringer. At forstå Ahmed Akkaris oplevelser med islamisme er afgørende, hvis vi ønsker at begrænse antallet af unge, som falder i ekstremisternes klør. Derfor har jeg inviteret Ahmed Akkari til Kolding på mandag, siger folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen og fortsætter:

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

- Islamisme og ekstremisme er en trussel mod Danmarks sikkerhed, mod integrationen af almindelig troende muslimer i det danske samfund og dermed mod den danske sammenhængskraft. Derfor er det afgørende vigtigt, at vi bliver klogere på, hvorfor mennesker i Danmark bliver ekstremister, og hvordan vi kollektivt skal håndtere ekstremismen – både i forhold til den enkelte og i den offentlige og demokratiske debat om vores samfund, slutter Christian Rabjerg Madsen.

Mødet foregår på Kolding bibliotek klokken 19 og er åbent for alle.

 

Dagens Gossip