Folketingsmedlem er ny EU-spidskandidat

Når danskerne næste år skal vælge 13 politikere til Europa-Parlamentet, står Jeppe Kofod (S) øverst på stemmesedlen.

På Socialdemokraternes kongres i Aalborg søndag valgte de delegerede pligtskyldigt det bornholmske folketingsmedlem, der var partiledelsens foretrukne navn, som spidskandidat til parlamentsvalget.

Den 39-årige politiker, der har siddet i Folketinget siden 1998, blev valgt uden modkandidater.

»Socialdemokraterne er en stemme for et bedre og mere effektivt EU-samarbejde, et samarbejde der kan sikre en mere tryg hverdag,« erklærede Jeppe Kofod i sin tale ved kongressen.

Mens valget af spidskandidaten altså ikke skabte dramatik, var der mere spænding om rækkefølgen af de resterende otte kandidater på den socialdemokratiske stemmeseddel.

Her skabte den blot 24-årige DSUer Lasse Quvang Rasmussen en mindre overraskelse ved at stryge ind på fjerdepladsen foran den nuværende EU-parlamentariker Britta Thomsen (S), som måtte nøjes med en placering som nummer fem.

Anden- og tredjepladsen gik til to andre socialdemokratiske parlamentsmedlemmer, nemlig Ole Christensen (S) og Christel Schaldemose (S).

Socialdemokraterne, som fik fire pladser ved EU-valget i 2009, siger samtidig farvel til den hidtidige spidskandidat, Dan Jørgensen (S), som forlader parlamentet for at stille op til Folketinget.

Heller ikke den tidligere SFer Emilie Turunen (S), som har været socialdemokrat siden marts i år, genopstiller til Europa-Parlamentet. Hun satser ligeledes på en plads i Folketinget for sit nye parti.

 

Dagens Gossip