Folketingsmedlem frifundet for injurier

Socialdemokraternes finansordfører, John Dyrby Paulsen, gik ikke over grænsen i et debatindlæg i Korsør Posten i august 2011. Det slår Retten i Næstved fast torsdag.

Generalmajor Per Ludvigsen havde på grund af indlægget anlagt en injuriesag mod politikeren og krævet en erstatning på 100.000 kroner, men nu må han i stedet selv til lommerne.

Retten har nemlig dømt Per Ludvigsen til at betale 25.000 kroner til John Dyrby Paulsen. Pengene skal dække politikerens omkostninger i forbindelse med sagen.

Debatindlægget blev bragt under valgkampen i 2011. John Dyrby beskyldte dengang Per Ludvigsen, som på det tidspunkt var chef for Forsvarets Materieltjeneste, for ulovlig udlicitering af en vedligeholdelsesordre på skibsmotorer.

John Dyrby Paulsen indtog på det tidspunkt rollen som Socialdemokraternes forsvarsordfører.

Forsvaret indrømmede, at udliciteringen ikke foregik efter reglerne, men en intern undersøgelse viste også, at der ikke havde været tale om nepotisme eller inhabilitet.

Per Ludvigsen er i dag chef for Hærens Operative Kommando og er dermed en af de tungeste drenge inden for forsvaret.

John Dyrby Paulsen er valgt i Korsør, og det var netop i Korsør, at den flådestation, som mistede ordren i licitationen, ligger.

Retten i Næstved har vurderet, at Dyrbys debatindlæg ikke overskrider grænserne for, hvad ytringsfriheden tillader.

Blandt andet lægger retten vægt på, at udtalelserne er fremsat af en politiker, og at udtalelsen vedrører et politisk tema af samfundsmæssig karakter.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip