Forældre søger eksperthjælp til opdragelse

Når forældre skal have hjælp til at finde ud af, hvor meget slik lille Peter må få, eller hvornår bleen skal skrottes, spørger de i institutionen. Det viser en undersøgelse, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Newspaq.

78 procent af de danskere, der søger hjælp til børneopdragelsen, vender blikket mod deres børns pædagoger eller lærere.

I pædagogernes fagforbund BUPL mener man, at tallene stemmer godt overens med pædagogernes erfaringer fra dagligdagen, og tendensen vækker glæde.

- Det opfatter jeg klart som en positiv udvikling, siger formand i BUPL Henning Pedersen til Newspaq.

Han mener ikke alene, at tallene er et udtryk for, at pædagogerne er de mest oplagte for forældrene at spørge om hjælp.

- Det er jo også et udtryk for anerkendelse af, at pædagogerne faktisk ved noget om og har en viden, man gerne vil gøre brug af, siger han.

Familievejleder Lola Jensen tror i højere grad, det handler om, at der i institutionen eller skolen er god mulighed for forældrene til at få vendt tvivlsspørgsmål.

- De har simpelthen brug for sparring på, at de har valgt rigtigt ved at gøre sådan her om morgenen, eller lave madpakken på den her måde. De interesserer sig ikke altid for svaret, men skal bare lige have godkendelse, siger familievejlederen Lola Jensen til Newspaq.

Før i tiden fik forældre ifølge familievejlederen bekræftigelse igennem bedsteforældrene. Men i dag må forældre søge andre steder for at få den.

Lola Jensen opfordrer til, at forældrene tænker sig om en ekstra gang, inden de tager alle deres opdragelsesspørgsmål med i institutionen

- Jeg vil meget gerne have, at forældrene, inden de spørger personalet, tænker; hver eneste spørgsmål, jeg stiller, tager tid, og de spørgsmål jeg stiller, går fra den fælles gruppe - også mit eget barn, siger hun.

Til gengæld peger hun på vigtigheden af, at forældre bruger pædagogernes hjælp til at tackle svære situationer som f.eks. skilsmisse og dødsfald.