Foråret melder måske sin ankomst om små ti dage

04/04/2013 22:50

BNB

Nyheder
»Vi skal nok frem til engang i næste uge, før nattefrosten er væk. Og selv om det er usikkert at kigge seks dage frem, er der alligevel meget, der peger på, at vi slipper for nattefrosten der, og at det trods alt bliver noget lunere fra onsdag-torsdag i næste uge,« lyder vejrmeldingen fra meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter til bt.dk. Hvis man kaster et blik på statistikken over antallet af dage og nætter med frost i denne lange vinter, er det måske ikke så underligt, at foråret lader vente på sig. Det meste af Jylland har nemlig haft frost hver eneste nat siden begyndelsen af februar. Kun natten til 7. marts, frøs det ikke. Det betyder, at der har været frost uafbrudt i Jylland i 58 ud af de sidste 59 døgn. Sjællænderne og københavnerne har heller ikke haft mange nætter, hvor det har været frostfrit. Ifølge DMI har der været nattefrost hver eneste nat siden 25. februar. »Det er meget usædvanligt, at vi har haft så mange nætter med frost. Og hvis man lægger tallene fra Jylland og Nordsjælland sammen, og ser det som en helhed for hele landet, så har der faktisk været nattefrost et eller andet sted i landet uafbrudt siden 30. januar. Det er ret ekstremt,« siger Andreas Nyholm. Østlige vinde fra Sibirien har pakket Danmark ind i kuldegrader i februar og marts måneder. Mens der i januar var flere dage med plusgrader, fordi der var vestenvind. Nu står kalenderen på april og den anden forårsmåned. Alligevel tyder meget på, at kulden ikke slipper sit tag hverken torsdag eller i de kommende dage. »Det er en fin, flot dag i dag (torsdag, red.), og det bliver det også i morgen. Lørdag kan vi måske få helt op til ti grader i dagtimerne, men det er under det normale for april måned,« siger Andreas Nyholm. Gennemsnitstemperaturen i april for de sidste ti år er på 11,5 graders varme. »Der er en forhåbning om forår, når man kigger syv til ti dage ud i fremtiden. Men det er stadig meget usikkert,« siger han.

Mest læste i dag

»Vi skal nok frem til engang i næste uge, før nattefrosten er væk. Og selv om det er usikkert at kigge seks dage frem, er der alligevel meget, der peger på, at vi slipper for nattefrosten der, og at det trods alt bliver noget lunere fra onsdag-torsdag i næste uge,« lyder vejrmeldingen fra meteorolog Andreas Nyholm fra TV2 Vejrcenter til bt.dk.

Hvis man kaster et blik på statistikken over antallet af dage og nætter med frost i denne lange vinter, er det måske ikke så underligt, at foråret lader vente på sig. Det meste af Jylland har nemlig haft frost hver eneste nat siden begyndelsen af februar. Kun natten til 7. marts, frøs det ikke. Det betyder, at der har været frost uafbrudt i Jylland i 58 ud af de sidste 59 døgn.

Sjællænderne og københavnerne har heller ikke haft mange nætter, hvor det har været frostfrit. Ifølge DMI har der været nattefrost hver eneste nat siden 25. februar.

»Det er meget usædvanligt, at vi har haft så mange nætter med frost. Og hvis man lægger tallene fra Jylland og Nordsjælland sammen, og ser det som en helhed for hele landet, så har der faktisk været nattefrost et eller andet sted i landet uafbrudt siden 30. januar. Det er ret ekstremt,« siger Andreas Nyholm.

Østlige vinde fra Sibirien har pakket Danmark ind i kuldegrader i februar og marts måneder. Mens der i januar var flere dage med plusgrader, fordi der var vestenvind.

Nu står kalenderen på april og den anden forårsmåned. Alligevel tyder meget på, at kulden ikke slipper sit tag hverken torsdag eller i de kommende dage.

»Det er en fin, flot dag i dag (torsdag, red.), og det bliver det også i morgen. Lørdag kan vi måske få helt op til ti grader i dagtimerne, men det er under det normale for april måned,« siger Andreas Nyholm.

Gennemsnitstemperaturen i april for de sidste ti år er på 11,5 graders varme.

»Der er en forhåbning om forår, når man kigger syv til ti dage ud i fremtiden. Men det er stadig meget usikkert,« siger han.