Forældre i måling: Børn har selv mobbe-ansvar

Hent en gårdvagt eller en voksen, hvis du ser en kammerat blive drillet.

Børn har selv et ansvar for at stoppe mobning. Det mener knap halvdelen af danskere ifølge en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har lavet for Red barnet Ungdom.

- Det er børnene selv, der ved, hvad der sker, og hvem der bliver mobbet. De fleste elever på skolerne har oplevet mobning, men uden at gribe ind - enten fordi de ikke havde værktøjerne til det, eller fordi de ikke turde. Det vil vi gerne lave om på, siger Janni Nielsen, formand for Red Barnet Ungdom.

Organisationen er gået til kamp mod mobning i Danmark i anledning af FN's Børnekonventions fødselsdag. Et af midlerne er at tage fat i børnene i en tidlig alder.

- Hvis børnene inddrages, kan vi se, at de dels selv holder op med at mobbe, og dels er mere motiverede for at gribe ind over for deres kammerater, siger Janni Nielsen.

Red Barnet Ungdom har bl.a. søsat projekt MobSQUAD, hvor frivillige tager ud på skolerne og gennem dialog og rollespil skaber debat om mobning.

Arbejdet ender med en antimobningskontrakt, som eleverne underskriver i fællesskab og som kan hænges op i klassen.

MobSQUAD eksisterer lige nu i Århus, Aalborg, Hjørring, København og Lolland.

Otte ud af ti danskere kender en, der er blevet mobbet, mens hver tredje dansker selv har oplevet mobning på egen krop, viser undersøgelsen.

Udover børnene selv mener et stort flertal af de adspurgte, at skolen og forældrene har et ansvar for at stoppe mobningen.

 

 

Dagens Gossip