Forældre i Odense: Skole slår og sparker børn

Lærere og pædagoger låser elever inde i klasseværelser. Der bliver brugt spark og politigreb mod børn helt ned i otteårsalderen. Og børn kommer hjem med tydelige mærker på kroppen.

Sådan beretter en gruppe på 10 forældre, som ved årsskiftet sendte en fælles klage over forholdene på specialskolen Bækholmskolen i Odense, skriver Fyens Stiftstidende.

Det er en skole med 40 elever, hvoraf mange har ADHD-diagnoser og udadreagerende adfærd. En af dem er Mette Frydenlunds 10-årige søn, som flere gange er kommet hjem med blå mærker. Hun beskriver en episode fra skolen:

- Min søn bliver sur og løber væk, og da lærerne igen får fat på ham, lægger de ham i politigreb.

- Han beskriver det for mig sådan: De lægger ham ned på maven som i et kors. Han kunne næsten ikke få luft, siger han. En voksen har fat i højre arm, en anden venstre arm og en tredje i benene, fortæller moderen i Fyens Stiftstidende.

Beretningerne ryster psykolog Bo Hejlskov Elvén, der er en af de føren­de autoriteter inden for børn med problemskabende adfærd.

- Det er absurd. Det er livsfarligt at lægge nogen ned på maven på den måde. Det ved vi fra 150 kendte dødsfald over de seneste 25 år. Den skole burde bare lukkes. De ødelægger børnene, siger han.

Forældrene har frem til april holdt møder med kommunen og skolen om sagen. Skolens leder, Susan Stage, er bortrejst indtil næste uge, men ifølge Odense Kommunes skolechef, Poul Anthoniussen, er der grebet ind over for klagen.

- Jeg kan afvise, at vi har voldelige lærere eller pædagoger ansat, men af og til er det nødvendigt at bruge magt­anvendelse, siger han.

Skolen har nu fået forbud mod at anvende håndledsgreb, og i februar blev der ansat en psykolog på stedet, som skal vejlede personalet og forbedre skole-hjem-samarbejdet.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip