Forældre sender deres skilsmissebørn til psykolog

Tre ud af 10 danske forældre med hjemmeboende børn er ikke længere sammen med barnets anden forælder.

Det viser en ny undersøgelse foretaget for Codan Forsikring. Mange børn og unge har derfor oplevet, at forældrene går fra hinanden – og i hvert tiende tilfælde har forældrene sendt barnet til psykolog i forbindelse med bruddet.

Tallene fra undersøgelsen er tegn på, at danske forældre er blevet mere tilbøjelig til at række ud efter professionel hjælp, mener børnepsykolog Annette Underbjerg.

- Jeg ser flere børn og unge, der kommer til psykolog i forbindelse med skilsmisse. Danske forældre vil gerne sikre sig, at deres børn kommer trygt igennem et skilsmisseforløb. De vil gerne yde den bedste omsorg, og her kan samtaler med en børnepsykolog skabe et neutralt rum, hvor børnene kan tale om deres bekymringer, fortæller Annette Underbjerg, og fortsætter:

- Den stigende interesse tyder på, at det ikke længere er tabu selv at få psykologhjælp eller sende sine børn i et forløb. Som samfund er vi blevet mere åbne over for at gå til andre med de problemer, som tidligere er blevet håndteret inden for hjemmets fire vægge.

Tallene fra Codans undersøgelse viser også, at interessen for at få professionel hjælp til børnene generelt er stor blandt skilsmisseforældrene – men at pengepungen ikke altid følger med. Her svarer 14 procent af de skilsmisseforældre, hvis børn ikke fik professionel hjælp i forbindelse med skilsmissen, nemlig, at de gerne ville have haft professionel hjælp, men økonomi (7 procent) og andre årsager (7 procent) kom i vejen.

Forsikringen dækker mere end stjålne cykler
Manglende økonomi har således indflydelse på, hvorvidt forældre søger professionel hjælp til børnene i forbindelse med skilsmisse. Derfor kan tilskud til dækning af udgiften være en stor hjælp. Og nogle forsikringer dækker faktisk psykologhjælp i særlige situationer. Det gælder blandt andet hos Codan, hvor man, som en del af indboforsikringen, for nyligt er begyndt at tilbyde psykologhjælp i forbindelse med skilsmisse og separation.

- Vi kan se en tendens til, at vi som forsikringsselskab skal imødekomme behov, der rækker ud over den traditionelle dækning af en stjålet cykel eller en bortkommet kuffert. Kunderne efterspørger i højere grad vores support, når det kommer til forebyggelse af skader og hjælp i kritiske situationer, som det jo kan være at gå igennem en skilsmisse,” fortæller Unn Wakefield, produktdirektør hos Codan Forsikring.

Psykologens råd i forbindelse med skilsmisse
Børnepsykolog Annette Underbjerg giver følgende råd til forældre, der gennemgår et brud eller en skilsmisse, hvor børn er involveret:

  • Behovet for professionel hjælp afhænger af det enkelte barn, det vil sige barnets tilknytningsmønster til forældrene og barnets udviklingshistorie generelt.
  • Det er altid forældrenes ansvar at skabe trygge rammer for barnet i en måske kaotisk situation.
  • Det er vigtigt at skabe et rum, hvor barnet får mulighed for at tale om sorg og frustration i forbindelse med forældrenes skilsmisse.
  • Hvis forældrene ikke har mulighed for selv at skabe de trygge rammer i skilsmissesituationen, fordi bruddet er konfliktfyldt, kan det være nødvendigt at opsøge professionel hjælp for at hjælpe barnet med at forstå og bearbejde det, der sker.
  • Som skilsmisseforælder kan det være en god ide at lægge mærke til, om barnet begynder at ændre adfærd. Dette kan være et tegn på, at barnet har svært ved at håndtere skilsmissesituationen, hvilket kan kræve ekstra opmærksomhed og eventuel professionel hjælp.
 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip