Forældre, stå sammen - vi kan tæmme de små terrorister

Fornylig var forfatteren Liat Hughes Joshi på café. Foran døren på vej ud sad to små børn og legede på gulvet, mens deres forældre smilede kærligt til dem.

Hun ønskede ikke at skubbe sig forbi dem, så hun ventede på, at børnene skulle fornemme, at hun ville forbi og flytte sig til siden. Men børnene opdagede ingenting, og forældrene gjorde heller ikke noget.

Til sidst måtte hun pænt, men bestemt, bede børnene flytte sig.

Det er måske ikke et stort problem, men forfatteren ser det som et symptom på, at moderne børneopdragelse har fejlet, skriver hun i et indlæg i The Daily Mail.

Hun udgiver nu en bog om traditionel børneopdragelse, der skal tackle det, hun kalder de ‘små forkælede terrorister’.

Hendes bog begynder med en række problemer, hun oplever, forældre har med børneopdragelsen. Nogle af dem videregiver hun i sit indlæg.

1. De gør ikke, hvad de får besked på
Stå fast. Hvis barnet ikke lever op til forventningerne, kan det betyde ingen lommepenge eller mindre tv-tid. Basalt set alt, du kan komme i tanke om, som vil få dem i sving. Find ud af, hvad de elsker. Om det er at se tv eller være sammen med dig. Gør det klart, at de bliver belønnet med det, hvis de opfører sig pænt.

2. De vil ikke spise, hvad der er på bordet
For få generationer siden fik børn det, som alle andre i familien spiste. Man forventede, de ville spise op uden at brokke sig - og de gjorde det. Nu lader der til at være en epidemi blandt børn, der ikke kan lide gulerødder og kun kan lide mad, der er formet som dinosauere og deres yndlings tegneseriefigurer.

3. Min søn får dårlige vaner fra vennerne
Ifølge forfatteren klager mange forældre over, at deres børn overtager dårlige manerer fra kammeraterne. Forklar barnet, at selvom andre familier måske har andre regler ved spisebordet, men sådan er det ikke hos jer.

4. De siger aldrig “be’ om” eller “tak”
Lav en forældre-strejke. Med mindre de beder pænt om noget og siger tak, så lad vær med at gøre det, de ønsker.

5. Du er forælder - ikke en tjener
Børn roder, men hvis du tror, at det er nemmest at rydde op for dem, end få dem til det selv, er du forkert på den. Lader man de små slippe for at rydde op, vil de - når de bliver ældre - meget vel se deres pligter som andres arbejde. Begynd, når de er så små som muligt med enkle opgaver. For eksempel at lægge et par nyvaskede sokker sammen. Vis dem, hvordan man tømmer opvaskeren og mopper gulvet. Lad dem gøre det et stykke tid, og før du ved af det, gør de det helt af sig selv.

 

Dagens Gossip