Forældre til garagebarn kræver erstatning

Forældrene til en i dag femårig dreng, der sidste år blev fundet i en garage i Helsingør, kræver nu erstatning for traumer og krænkelser i forbindelse med en uretmæssig sigtelse for vanrøgt, skriver Helsingør Dagblad.

Ifølge advokaten til barnets mor kan politi og kommune se frem til flere »interessante retsopgør« i fremtiden.

Sagen begyndte i august 2012, da Nordsjællands Politi i anden anledning var på adressen Skovgårdsvej 8 i Helsingør, hvor der blev fundet en dengang fire år gammel dreng, der var gemt under et tæppe i en bil. Sagen vakte opsigt, fordi forældrene i forvejen havde fået fjernet seks børn.

Ifølge Helsingør Dagblad vil barnets mor blandt andet kræve erstatning af politiet for de psykiske traumer og krænkelser, som den mere end et år lange og nu droppede sigtelse for vanrøgt har kastet af sig.

Hun vil desuden kræve erstatning for de ødelæggelser og beslaglæggelser, som politiet foretog under ransagningerne i hjemmet på Skovgårdsvej i Helsingør.

Moderen ruster sig også til flere opgør med de sociale myndigheder, som har tvangsfjernet deres syv børn gennem årene, oplyser hendes advokat til dagbladet. Hun mener nemlig, at der er begået flere ulovligheder i den forbindelse, og advokaten bakker hende op.

Selvom anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi har opgivet at rejse tiltale for vanrøgt mod forældreparret, så er det stadig tiltalt i en sag om ulovlig overvågning. Men ifølge barnets mor var den ulovlige overvågning med kameraer, som var rettet mod naboer, ikke blot var lovligt, men ligefrem samfundsgavnlig.

Foruden overvågningssagen mod familien, så undersøger Skat stadig dens økonomiske anliggender i forbindelse med, at der blev beslaglagt et større kontantbeløb under ransagningen af hjemmet for mere end et år siden.

 

Dagens Gossip