Forbrugsrekord lurer i påsken

Onsdag før påske er traditionelt set en af de største handelsdage på året, og i 2013 blev der sat påskerekord, da danskerne kørte deres betalingskort igennem maskinerne til et samlet forbrug på 1,578 milliarder kroner onsdag før påske, viser tal fra Nets.

En rekord, der med stor sandsynlighed står for fald i år – også når der tages højde for inflationen.

- Historisk er onsdag en kæmpe handelsdag, og når vi tager sidste års friske rekord i betragtning, kan det godt se ud, som om der bliver tale om endnu en rekord i år, siger Søren Winge, kommunikationschef for Nets, til Søndagsavisen.

Dansk Supermarked og Coop er ligeledes optimistiske, og regner med, at onsdag bliver rigtig travl.

- Påskedagene ligger rigtig godt midt i måneden i år, og vejret ser ud til at blive meget bedre end de foregående år, hvor vi nærmest har haft vintervejr. Så vi forventer os rigtig meget af onsdag især, siger Jens Juul Nielsen, informationschef i Coop.

Ud over at svinge dankortet hyppigt bruger danskerne fortsat rigeligt med kontanter. Beregninger fra Nationalbanken viser, at godt 25 procent af detailhandlens indtægter stadigvæk er kontant, og derfor var sidste års samlede forbrug onsdag før påske reelt set tættere på to milliarder kroner i alt.

En abnorm sum, da pengene bruges på mad – og ikke gaver, som det er tilfældet på årets største dage op til jul.

- Det er næsten kun madvarer i påsken, så på dagligvarefronten er det årets mest intense dag, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Ud over onsdag før påske er den 21., 22. og 23. december traditionelt årets største handelsdage.

 

Dagens Gossip