Forbund: Henrik Dam kendte til DSB-problemer

»Jeg mener ikke, at det var fair af ministeren at sige, at han ikke vidste noget om problemerne. Jeg har personligt fortalt ham, at der er nogle generelle problemer, primært ledelsesproblemer, i DSB, som påvirker sikkerheden,« siger Henrik Horup.

»Ministeren kan have ret så langt, at han ikke er blevet orienteret om helt konkrete procedurer eller mangler, der kan være til fare for passagererne. Men det betyder ikke, at de ikke er der,« tilføjer han.

Kritikken af forholdene i DSB blev rejst onsdag, hvor lokoførere under jernbaneforbundet klagede over sikkerheds- og arbejdsforhold i virksomheden. Forhold, der ifølge lokomotivførerne er så alvorlige, at man havde svært ved at tage ansvaret for passagerernes sikkerhed.

Samme dag afviste transportministeren, at han var blevet gjort bekendt med den type problemer:

»Jeg har fra Trafikstyrelsen ingen indikationer på, at der skulle være problemer med sikkerheden, og jeg forventer naturligvis at blive orienteret om, hvis der skulle være sådanne problemer,« sagde Henrik Dam Kristensen.

Personalet i DSB har gennem længere tid været utilfreds med konsekvenserne af de besparelser, selskabet har gennemført i forbindelse med en genopretning af en skrantende økonomi. I Dansk Jernbaneforbund vil man nu danne sig et overblik over sikkerhedsproblemer på skinnerne.

»Bare i dag har jeg uopfordret fået mere end 25 mails fra lokoførere, som beskriver konkrete problemer med sikkerheden. Jeg er blevet enig med ministeren om, at vi samler alle de eksempler, vi kan finde i en rapport, og så tager vi en snak om dem,« oplyser Henrik Horup.

Dansk Jernbaneforbund forventer at begynde på rapporten efter sommerferien.

 

Dagens Gossip