Forbund vil have discount til østeuropæiske indsatte

Særlige afdelinger til østeuropæere i landets fængsler uden dyre resocialiseringsforløb kan give mere støtte til indsatte, som faktisk skal ud i det danske samfund igen.

Det er holdningen hos formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye.

Ifølge en opgørelse fra Kriminalforsorgen, som Fængselsforbundet offentliggjorde i sit fagblad onsdag, er antallet af kriminelle tilrejsende tredoblet på 10 år fra fem procent i 2004 til 17 procent i 2014.

- Det er ikke fordi, afdelingerne skal være dårligt indrettede, eller at de fysiske rammer skal være ringere. Det er ikke et østeuropæisk kopifængsel, vi vil lave, siger Østerbye.

- De dyre omkostninger ved at sidde i fængsel, altså der hvor vi stiller hele paletten af resocialiseringstilbud til rådighed fra vredeshåndtering til sprogundervisning, de skal bruges der, hvor det giver mening at gøre det, siger han.

Men det kan ifølge formanden være svært, hvis alle indsatte sidder blandet sammen.

Derfor bør man overveje at indrette afdelinger kun til østeuropæerne, hvor de for eksempel kan arbejde med praktisk håndværk, mener han.

- På den måde kan vi flytte nogle af ressourcerne derover, hvor vi har større succes med resocialisering, end vi har i rumæner-gruppen, siger han.

Tillidsrepræsentant i Københavns Fængsler David Jensen siger torsdag til Politiken, at østeuropæerne tager så megen tid, at personalet ikke har tid til det resocialiserende arbejde med indsatte, som skal ud i det danske samfund igen.

- Man kan placere de østeuropæiske kriminelle på nogle specielle afdelinger, hvor de ikke bliver tilbudt resocialiserende forløb. Der er alligevel ingen idé i det, når de ikke skal ud i det danske samfund igen bagefter, siger han til avisen.

Ifølge Fængselsforbundets formand ville den bedste løsning være, hvis man kunne sende de østeuropæiske indsatte til afsoning i hjemlandet.

- Så skulle vi i virkeligheden blive bedre til at hjælpe dem dernede med at håndtere i bred forstand, at et samfund ikke hænger sammen. Det kunne også være at drive deres kriminalforsorg, siger Østerbye.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, siger, at det går bedre med at få sendt udlændinge hjem til afsoning, men at man ikke er i mål endnu. Ifølge hende bliver tæt på 40 udlændinge sendt til hjemlandet for at afsone om året.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip