Forening: Venstres udvisningsforslag batter ikke

»At smide folk ud af landet duer ikke, fordi det kun er 14 procent af den samlede bandepopulation, som kan være omfattet af det forslag. Så det vil ikke batte meget, hvis det bliver til virkelighed,« siger formanden for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting.

Hellere ikke længere fængselsstraffe, som Venstre også forslår, vil have nogen gavnlig effekt, lyder Hattings vurdering, for det får Danmark blot endnu mere forhærdede kriminelle ud af.

»Fængsler er som universiteter i kriminalitet. Det er der, man lærer alle de dårligere tricks og får nye, dårlige venner. Så man bliver ikke et bedre menneske af at sidde i fængsel. Der sker det modsatte,« siger formanden.

Generelt ser han ikke på Venstres bandeudspil som andet end signalpolitik, fordi han ikke mener, at nogle af forslagene reelt vil være med til at løse den nuværende konflikt mellem bander særligt på Sjælland.

»At være »tough on crime« har vi hørt hundredvis af gange før, og det hjælper ikke til at løse konflikten,« siger John Hatting og understreger, at sådanne ændringer af loven i stedet kan være med til at puste liv i »os og dem-debatten«.

»Ønsket om at slå hårdere ned på udlændinge kan have en skadevirkning, en retorisk negativ effekt, fordi det yderligere dæmoniserer udlændinge, der bor her i landet. Det vil kun øge frygten for dem, som ikke har samme lyse hudfarve som hr. og fru Danmark.«

Men det afviser Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V).

»Det lyder som udlændingedebatten tilbage fra 90erne, og den tror jeg, de fleste danskere godt kan se igennem. Hvis man skal undgå at dæmonisere nogen, så skal man da fortælle om dem, der er problemet - udenlandske statsborgere i Danmark, der skyder til højre og venstre.

»I øjeblikket får de lov til at ødelægge det for alle de udlændinge, som bidrager til vores samfund. Det er ikke at dæmonisere nogen, det er at kalde en spade for en spade og sige, hvor problemer ligger,« siger Karsten Lauritzen.

 

Dagens Gossip