Forening vil have fertilitet i seksualundervisningen

»Det er meget vigtigt, at informationsniveauet højnes - ikke kun omkring, hvordan man undgår graviditet, men også omkring de faktorer, der er afgørende for at kunne blive gravide. I dag oplever vi mange myter og et stort behov for faktuel viden. En af løsningerne er mere og bedre information,« siger generalsekretær Bjarne B. Christensen.

Baggrunden for foreningens initiativ er, at et stigende antal danskere har svært ved opfylde drømmen om at blive forældre. Ifølge foreningen, som kalder barnløshed en »folkesygdom«, oplever mellem 16 og 25 procent af alle par, der forsøger at få børn, infertilitet, og tæt på hver tiende barn undfanges i dag på en fertilitetsklinik.

Han mener, at det er vigtigt at begynde tidligt med at oplyse om fertilitetsproblemer og -muligheder.

»Jo tidligere børn og unge lærer om fertilitet og infertilitet, jo større chancer får de for at påvirke deres egen mulighed for at få børn, når de senere ønsker det,« siger han, og derfor ønsker han fertilitet på skoleskemaet:

»Fertilitet skal kort sagt ind i seksualundervisningen i de ældste klasser i grundskolen og på ungdomsuddannelserne på linje med for eksempel sexsygdomme, prævention og abort. Og Sex & Samfund vil arbejde målrettet på, at det sker.«

Sex & Samfund indledte tidligere på året et tættere samarbejde med Fertility Awareness, der er en gruppe af fagpersoner med specialviden på området. Gruppen blev oprettet i 2011 og har siden blandt andet kortlagt danskernes holdninger og opfattelser på området.

 

Dagens Gossip