Forfejlet bilbombe sender polakker otte år bag tremmer

Ud over fængselsstraffen slog retten fast, at den ene, en polsk statsborger, skal udvises efter afsoning, men begge dømte valgte gennem deres advokater at anke dommen med det samme.

Tidligere fredag kendte retten de to skyldige i drabsforsøg, overtrædelse af våbenloven og afpresning, da de var sammen om at anbringe en bombe på en families bil i Valby i august sidste år.

En mand, det formodede planlagte offer, opdagede en mærkelig konstruktion på jorden, da han var ved at bakke i sin Jaguar ved familiens parcelhus. Fundet viste sig senere at være en forfejlet bilbombe, der skulle være detoneret samtidig med, at manden åbnede fordøren.

De to anklagede mænd er ifølge tv2.dk en 38-årig dansk statsborger med polske rødder og en 54-årig polsk statsborger. Efter det mislykkede bombeforsøg ville familien ikke sige, hvorvidt den havde et udestående med de to mænd, men i retten fortalte den ene tiltalte, den danske statsborger, at familien skyldte dem 750.000 kroner for håndværkerarbejde i 2008, skriver ekstrabladet.dk.

Den anden er ifølge ekstrabladet.dk blevet dømt til 11 års fængsel i en lignende sag i Polen, og da han sidste år blev varetægtsfængslet i Danmark, var han på prøveløsladelse.

De har begge gennem hele retssagen nægtet at stå bag bomben.

 

Dagens Gossip