Forgæves dansk EM-kamp mod volley-overmagten

Trods en absolut godkendt indsats var det danske volleyball-landshold chanceløs mod Italien i første kamp ved EM på hjemmebane.

Dansk herrevolleyball håber, at EM på hjemmebane kan blive det gennembrud, sporten herhjemme har sukket efter i snart mange år.

Det var dog ikke ventet, at gennembruddet ville komme i åbningskampen i Odense mod Italien, der vandt bronze ved De Olympiske Lege i London sidste år.

Og miraklet udeblev da også, selv om det danske mandskab gik løs på overmagten med krum hals. I en entusiastisk kulisse i Arena Fyn lagde Danmark ud med at komme foran 3-0 i første sæt, og hjemmeholdet var med hele vejen mod deres langt mere profilerede modstandere til sættets afgørelse, der dog som ventet faldt ud til italiensk fordel, 25-22.

Også i andet sæt startede det danske team godt og førte 10-9. Men en række danske fejl lukkede italienerne ind igen, og disse udfald var i det hele taget forskellen på italiensk verdensklasse og det, der ligger et niveau eller to under, som Danmark gør.

Lynhurtigt førte Italien 16-10, og så var også det sæt afgjort til italienernes fordel, der herefter kørte en kontrolleret og sikker sejr på 3-0 (25-22, 25-17, 25-15) i hus.

Det var nu heller ikke ventet, at Danmark for alvor kunne gøre noget ved et af Europas allerbedste volleyball-landshold, der har været et forbillede i sporten i mange år. Hvis Danmark skal gøre sig håb om at gå videre fra indledende runde i EM-turneringen som et af de tre hold ud af fire, skal man sætte sin lid til, at danskerne på søndag kan besejre Hviderusland i sidste gruppekamp.

Forinden gælder det dog Belgien, der i sin gruppekamp vandt over hviderusserne, og som Danmark møder lørdag i Odense.

 

Dagens Gossip