Forhandlinger om regionernes økonomi er skudt i gang

Finansminister Bjarne Corydon (S) håber, man kan lande en aftale, der kan være med til at styrke sundhedsvæsenet.

»Jeg tror ikke, man skal bilde sig ind, at det bliver nemt, men jeg håber, vi kan nå et resultat, og vi har da også fælles interesser i at prøve at få et bedre sundhedsvæsen til at fungere inden for en ansvarlig økonomisk ramme,« siger Bjarne Corydon på vej ind til forhandlingerne.

Han vil ikke på forhånd svare på, om han har flere penge med til regionerne.

»Jeg tror ikke, jeg tager hul på forhandlingerne her foran døren. Nu begynder vi, og vi ved alle sammen, at det, der skal ske inden for sundhedsområdet, skal ske inden for en ansvarlig økonomisk ramme, og så ved vi alle sammen, at vi - både regioner og regering - har nogle ambitioner om et bedre sundhedsvæsen, som jeg håber, vi kan nå til enighed om at række ud efter,« siger han.

Regionerne går blandt andet til forhandlingerne med ønsket om en anden afregningsmodel i sundhedsvæsenet, der fokuserer mere på kvalitet frem for kvantitet.

Ifølge Bjarne Corydon er det muligt at få mere kvalitet inden for de nuværende økonomiske rammer.

»Vi går meget op i kvalitet og har også det synspunkt, at der er mulighed for at bruge pengene klogere end i dag og få mere for dem, og det kommer vi til at diskutere,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip