Forlig sikrer mere uddannelse til indsatte

De danske fængselsceller er proppet til bristepunktet med fanger.

SF jubler over at have fået to mærkesager med i det nye forlig for Kriminalforsorgen. Partiets retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt mener, at overbelægningen i fængslerne kan afhjælpes ved at der kommer færre gengangere bag tremmer.

- Rigtig mange af de indsatte har meget lidt eller slet ingen uddannelse. Hvis de kommer til at stå med et kursusbevis i hånden, når de løslades, så ved vi, at det er en rigtig god ting. Det kan give dem mulighed for at få et job og en bedre fremtid, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til Newspaq.

Hun peger på, at et truckcertificat, hygiejnebeviser eller et svejserbevis får med sig ud i friheden.

- Det er vigtigt at prioritere uddannelse på alle niveauer højt, men særligt AMU kurserne til indsatte er noget, jeg er meget stolt af at have fået gennemført, lyder det fra SF'eren, der håber at uddannelse og job kan få turen bag tremmer til at blive den sidste for mange indsatte.

Også en særlig indsats rettet mod børn af indsatte er en del af det nye forlig.

Den sociale arv lader sig ikke fornægte. Mange indsatte er børn af tidligere indsatte - den sociale deroute skal stoppes, så børn af indsatte ikke får så mange ar på sjælen, at de selv ender i de danske fængsler.

Det kan man sikre ved at få særlige børneansvarlige blandt personalet i de danske fængsler, mener regeringspartiet.

- Vi ved, at indsattes børn lider rigtig meget, når mor eller far er bag tremmer. Hvis vi gør rigtig meget for at sikre, at børnene får hjælp, så de ikke er så usikre, når forældrene er indsat, så kan vi forhåbentlig forhindre, at de selv ender i fængsel senere i livet, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

I alt sættes der i forliget 14 millioner kroner af til børneansvarlige. Det er op til Kriminalforsorgen at finde de rette personer: "det kan være fængselspersonale, der bliver uddannet til det eller man kan det enkelte sted ansætte særlige medarbejdere til at have børneansvaret", uddyber ordføreren.

Den daglige kontakt mellem indsat og barn er blandt de opgaver, som hun forestiller sig, at de børneansvarlige kan varetage.

- Kontakten til mor eller far er rigtig vigtig for disse børn. Det kan for eksempel ske via webcam, sms'er eller andet. Sådan noget kan en børneansvarlig sikre, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

 

Dagens Gossip