Forsinkede produkter giver underskud hos Bang & Olufsen

Som ventet koster flimmer med fjernsynsproduktionen dyrt hos danske Bang & Olufsen, der kom ud af første halvdel af regnskabsåret 2014/15 med et resultat før skat på minus 224 millioner kroner. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Underskuddet skyldes blandt andet, at en række nye produkter er forsinkede, ligesom produktionsomkostningerne har været højere end forventet, siger selskabets topchef Tue Mantoni i meddelelsen.

Han venter dog et stærkere andet halvår for koncernen.

- Men det vil ikke være nok til at kompensere for den dårlige præstation i første halvdel af regnskabsåret, siger Tue Mantoni.

Fremgangen i andet halvår skal ifølge Tue Mantoni komme fra en mere stabil produktionsrytme, udvidelse af distributionen og en stabil udvikling i selskabets afdeling for lydudstyr til biler, Automotive.

Desuden vil flere nye produkter inden for AV, som er B&O’s afdeling for fjernsyn, og B&O Play, som er hovedtelefoner og højttalere, pynte på de røde tal på bundlinjen.

Trods det negative resultat fastholder Bang & Olufsen forventningerne til hele regnskabet for 2014/2015 og regner fortsat med en "høj encifret" omsætningsvækst.

Bang & Olufsen, som har hjemme i Struer, omsatte for 1,3 milliarder kroner i første halvdel af regnskabsåret.

I første halvår af 2013/14 omsatte Bang & Olufsen for knap 1,4 milliarder kroner og kunne præsentere et resultat før skat på minus 51 millioner.

Bang & Olufsen nedjusterede kort før jul sine forventninger til regnskabsåret, hvor forventningen om et overskud på driften blev vendt til forventning om underskud.

Det er produktionsproblemer, som har forsinket nye tv-produkter på henholdsvis 75 og 85 tommer med et par måneder. Det rammer indtjeningen, at man ikke kan få apparaterne ud i butikkerne, lød det fra Tue Mantoni før jul.

Bang & Olufsen har i alt 541 butikker verden over - heraf ligger de 340 butikker i Europa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip