Forsker om folkeskole: Det hænger ikke sammen

Det hænger ikke sammen, at regeringen vil have flere dansk- og matematiktimer på skoleskemaerne i folkeskolen og samtidig giver mulighed for at halvere undervisningstiden i de to fag på læreruddannelserne.

Det mener Per Fibæk Laursen fra Center for Grundskoleforskning på Danmarks Pædagogiske Universitet, efter at uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har afvist, at man udvander fagligheden i de to linjefag på læreruddannelsen ved at skære i undervisningstiden.

- Det er en klar modsætning. Morten Østergaards tankegang er, at man kan nå det samme i undervisningen på mindre tid. Men det er jeg skeptisk over for, siger Per Fibæk Laursen.

Med sin folkeskolereform vil regeringen sikre, at folkeskoleeleverne får mere undervisning i kernefag som dansk og matematik.

Men som følge af den nye læreruddannelse kan de studerende fra næste skoleår blive netop dansk- eller matematiklærere med kun 40 ECTS-point, hvilket svarer til to tredjedele af et års undervisning. Det er halvt så lang tid som i dag.

Uddannelsesministeren argumenterer, at kravene til de lærerstuderende skærpes med den kommende nye læreruddannelse, og at de 40 ECTS-point er et minimumkrav.

Dermed er det op til professionshøjskolerne selv at få undervisningen tilrettelagt, så der kommer mere kul på i timerne.

Per Fibæk Laursen anerkender, at man kan hæve kvaliteten af undervisningen på professionshøjskolerne.

- Men at man skulle kunne nå det samme på den halve tid, det lyder helt urealistisk, siger han.

Regeringens mål er, at fremtidens lærere skal have linjefagsuddannelse i tre eller flere fag.

Men det kan vise sig at blive vanskeligt, medmindre regeringen gør læreruddannelsen længere end de nuværende fire år, mener Per Fibæk Laursen.

- Det har været et mål i snart tyve år, men man har meget svært ved at få skruet en læreruddannelse sammen, som kan rumme det på blot fire år, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip