Forskere: Klimaændringer udrydder de rødhårede

Genet, som gør, at nogle mennesker får rødt hår, fregner og blå øjne, er i fare på grund af forandringer i vejret og temperaturerne.

Det mener den skotske forsker Alistair Moffet, som forsker i DNA, ifølge The Independent.

Det er en genmutation, der giver det røde hår og den ekstra blege hud, som er langt mere følsom overfor sollys og dermed har større risiko for solskader og hudkræft.

Så hvis forudsigelserne om et varmere klima er sande, betyder det samtidig, at de rødhårede lige så stille vil uddø, mener forskeren.

- Vi tror, at rødt hår i Skotland, Irland og Nordengland er en tilpasning til kliamet, siger Alistair Moffat til den engelske avis.

- Jeg tror, at vi får den lyse hud og det røde hår, fordi vi ikke får sol nok, og vi skal have så meget D-vitamin som muligt. Hvis klimaet forandrer sig, og det bliver mindre skyet og mere sol, så bliver der færre bærere af genet, fortsætter han.

Han bakkes op af flere forskere med viden på området.

kun 1-2 procent af verdens befolkning har rødt hår. I Skotland er 13 procent af befolkningen dog rødhårede, og det estimeres, at 40 procent bærer genet, der kan resultere i det røde hår og den blege hud.

 

Dagens Gossip