Forskere: Lærerne havde tabt på forhånd

Det vurderer flere arbejdsmarkedsforskere ifølge Jyllands-Posten, efter at de har haft adgang til et dokument fra Finansministeriet. I det står der blandt andet:

»Reformen gennemføres ved hjælp af frigjorte ressourcer som følge af dels normalisering af lærernes arbejdstid (...). Forudsætningen for, at timetallet i folkeskolen kan øges som forudsat, er en ændring i anvendelse af lærernes arbejdstid.«

Formuleringen viser, at der reelt ikke var lagt op til forhandlinger, påpeger professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet over for Jyllands-Posten.

»Formuleringerne i dokumentet viser, at KL og Finansministeriet i fællesskab havde besluttet sig på forhånd. Lærerne har aldrig har haft en reel chance, og jeg vurderer, at de nu har tabt kampen. De kan kun håbe på, at et regeringsindgreb kan give dem en smule krigsskadeserstatning i form af for eksempel mere efteruddannelse.«

Den udlægning møder opbakning hos arbejdsmarkedsforsker og professor Jesper Due fra Københavns Universitet.

»Målet for KL og Finansministeriet var at frigøre sig fuldstændigt fra den eksisterende arbejdstidsaftale med lærerne. Teksten i dokumentet fra oktober understreger blot, at lærerne ikke har haft en reel mulighed for at vinde, og det gør de heller ikke,« siger han til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip