Forskere: Natmad gør dig syg og tyk

Det er ikke kun din egen døgnrytme, som du forstyrrer, når du står op midt om natten for at spise en nat-snack.

Du forstyrrer også dine tarmbakteriers egen naturlige døgnrytme.

Ifølge Videnskab.dk har forskere fra det israelske Weizmann Institute of Science netop bevist, at tarmbakteriernes rytme forstyrres, når du mangler søvn, og når du spiser uregelmæssigt.

Undersøgelsen er foretaget på mus, og beviser, at uregelmæssig søvn og måltider øger folks risiko for at udvikle fedme og type 2-diabetes.

Rob Knight, mikrobiolog ved University of Colorado, er overrasket over resultatet. Det er nemlig allerførste gang, der kommer bevis for, at der findes en direkte forbindelse mellem en værtsorganismes døgnrytme og dens tarmbakteriers naturlige rytmer.

Forskerene har undersøgt afføring fra en række mus og set, hvordan deres tarmbakterier for eksempel reagerede på lys og mørke. Normalt ville bakterierne nemlig tildele vækst, når det er mørkt, men bakterierne blev slet ikke påvirket af lysniveauet, hvis de havde en forstyrret døgnrytme.

Forskerne lagde desuden mærke til, at musene med de ødelagte døgnrytmer begyndte at spise alle tider af døgnet.

Også musene med de uregelmæssige spisetider begyndte at tage på og udvikle forstadier til diabetes.

Derfor mener forskerne nu, at mennesker, som har en tendens til at spise på mærkelige tidspunkter af døgnet, har større tendens til at udvikle de følgesygdomme, som normalt forbindes med en forstyrret søvnrytme.

 

Dagens Gossip