Forskning: For meget ros kan forvandle dine børn til narcissistiske idioter

Den sætning har mange forældre måske sendt af sted mod afkommet i et kærligt øjeblik. Men den er ikke nødvendigvis rar og ufarlig.

Du risikerer, at dine børn bliver uudholdelige narcissister, hvis du får dem til at tro, at de er helt unikke. I hvert fald hvis man skal tro et forskningsprojekt fra Holland. Det skriver ABC News.

Narcissister mener, at de selv er bedre end alle andre, lever for personlig succes og forventer særbehandling. Når de oplever modgang eller fiasko, er de ikke rare at være i nærheden af, og i nogle tilfælde kan de endda blive voldelige, skriver forskerne.

Læs også: Forældre, stå sammen - vi kan tæmme de små terrorister

Studiet involverede 565 børn i alderen syv til 12 år. Forskerne kiggede på, om børnene havde narcissistiske tendenser så som en følelse af at være hævet over andre og selvtilfredse.

De interviewede også børnenes forældre om, hvornår og hvor ofte de roste børnene.

Børn af forældre, som ofte fortalt dem, at de var bedre end andre børn - uanset hvad - scorede højere på narcissist-barometeret end børn, hvis forældre gav dem et mere realistisk syn på sig selv.

Forskerne tror, at sammenhængen er der, fordi for voldsom ros af børn kan lede dem til at tro, at de er unikke og derfor fortjener særbehandling.

Læs også: Video: Lille dreng smadrer supermarked - ingen griber ind

“Forældre bør være varme og elskelige, men ikke give deres børn blind ros. Vi skal ikke booste deres selvværd og håbe, at børnene vil opføre sig pænt. I stedet bør vi rose børnene efter, de har gjort noget godt,” siger Brad Bushman, professor i kommunikation og psykologi hos Ohio State University, der er en af forfatterne til rapporten.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip