Forslag om elite-studie undrer studerende

Dygtige studerende skal kunne blive endnu dygtigere ved at tage ekstra fag, mens de studerer.

Hvis man som studerende har lyst til at grave ekstra ned i de tykke bøger, så skal der sættes ekstra timer af til det.

De talentfulde studerende skal kunne tage ekstra fag, særlige forløb og få mulighed for specielle forløb. Det er en del af planen i regeringens "Danmarks nationale innovationsstrategi", som i dag fremlægges.

- Vi vil lave en særlig indsats for talenterne. Vi skal fremelske en talentkultur, hvor det skal kunne betale sig at være dygtig og virkelig gøre en indsats, siger Sofie Carsten Nielsen, der er radikal forskningsordfører, til Jyllands-Posten.

Men de studerende selv synes, det lyder helt ude i hampen. Fokuser nu på at gøre den nuværende uddannelse bedre, siger formand for Danske Studerendes Fællesråd, Torben Holm, der mener, at regeringen bør fokusere på at få sikret nok undervisning på universiteterne.

- Det burde jo være sådan, at vi i forvejen havde fuld tid. Men når regeringen kommer med et forslag om, at der er plads til mere, så må det være en erkendelse af, at der er plads til mere, siger han til Newspaq.

Regeringen bør sætte fokus på at få sikret det lovede antal timer til de studerende, før den begynder at barsle med eliteplaner, mener formanden.

- Lad os få løst de problemer, der er i forvejen. Bagefter kan vi så begynde at se på, om der er plads til mere, mener Torben Holm.

Torben Holm mener, at regeringen glemmer det gamle huskeråd: Hastværk er lastværk.

- Få først sikret, at kvaliteten i fagene er tilstede, så produktet, der kommer ud er af høj kvalitet. Det nytter ikke, at man vil en hel masse på ingen tid, siger han.

Regeringens talentstrategi skal ikke kun være målrettet de bogligt dygtige studerende. Forslaget tager ifølge regeringen også højde for studerende på de kreative fag.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip